Samenwerking met Stichting Onbegrensd Avontuur

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 18:42

Het voordeel van een eigen bedrijf is dat je de dingen kunt doen zoals jij het wilt. Eén van de dingen die ik mezelf vanaf begin af aan heb voorgenomen is dat De Groene Avonturier waarde moet toevoegen. Hiermee bedoel ik dat het hebben van een positieve impact op mens, dier en natuur voor mij minstens even belangrijk is als het behalen van winst. Kortom; De Groene Avonturier moet meer zijn dan alleen een bedrijf dat duurzame(re) producten verkoopt. Daarom ben ik ontzettend enthousiast om aan te kondigen dat we een samenwerking met Stichting Onbegrensd Avontuur zijn aangegaan!

1% for the People

Vanaf begin 2021 gaat 1% van onze omzet naar deze stichting. Dit is geïnspireerd op de ‘1% for the Planet’ beweging waar bijvoorbeeld ook Patagonia deel van uitmaakt. Ondanks dat dit momenteel nog maar om kleine bedragen gaat vind ik het wel belangrijk om mezelf en het bedrijf hier al in een vroeg stadium aan te committeren. Er is bewust gekozen voor een percentage van de omzet in plaats van bijvoorbeeld de winst. Winst is namelijk niet gegarandeerd (een bedrijf met hoge omzetten kan alsnog verlieslijdend zijn), door te kiezen voor omzet kiezen we er echter voor om geven een vast onderdeel te maken van onze bedrijfsvoering.

Over Stichting Onbegrensd Avontuur

Heb jij er wel eens over nagedacht wat een geluk we eigenlijk hebben. Als we naar buiten willen is het een kwestie van schoenen aantrekken, spullen in een tas en gaan. Maar wat nou als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een andere lichamelijke beperking hebt? Hoe kom je dan die berg op of hoe verken je dan die onontdekte bospaden? Stichting Onbegrensd Avontuur gelooft dat avontuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht lichamelijke gesteldheid of financiële situatie. Mensen met een lichamelijke beperking leven vaak ook met een beperkt budget en kunnen een reis met aangepaste reisorganisaties niet altijd permitteren. Onbegrensd Avontuur is daarom bewust als stichting opgezet (een organisatie zonder winstoogmerk). Zo kunnen ze middels donaties deze reizen betaalbaar houden. Momenteel is het organiseren van trips natuurlijk even lastig. Wel worden er voorbereidingen getroffen voor als het weer verantwoord is om op avontuur te gaan. 

Deze stichting houdt zich bezig met een onderwerp waar ik zelf eigenlijk nog nooit bewust mee bezig ben geweest. Het heeft ook niet direct met ‘groen’ of ‘duurzaamheid’ te maken. Toch vind ik wat ze doen zo tof dat ik blij ben hier met de Groene Avonturier aan te mogen bijdragen! Meer informatie vind je op www.OnbegrensdAvontuur.nl

PS. Kun jij je niks voorstellen bij het concept van een rolstoel in de bergen? Kijk dan even dit filmpje:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.