Green Friday bij de Groene Avonturier!

Zoals jullie weten heb ik de laatste weken hard gewerkt aan een webshop. Zonder hier bewust op aan te sturen is precies vandaag (Black Friday) alles klaar om online te gaan. Ik heb even getwijfeld of ik de webshop wel op Black Friday wil lanceren. De koopgekte rondom deze dag valt namelijk niet te rijmen met liefde voor de natuur, waar de Groene Avonturier juist voor staat.

#GreenFriday

Gelukkig zijn er ook outdoor merken die deze dag juist aangrijpen om duurzaamheid te promoten. Zo organiseert de Fair Wear Foundation een People Friendly Fashion pop-up store in Den Haag waar je kan leren over eerlijke kleding. Hier werken onder andere Deuter, Jack Wolfskin en Vaude aan mee. Een ander voorbeeld is Haglöfs die op deze dag de prijzen in haar eigen winkels verdubbeld (1 voor de prijs van 2). Hiermee willen ze mensen laten nadenken over de vraag of ze een bepaald product echt nodig hebben. Samen met andere duurzame bedrijven transformeren zij Black Friday naar Green Friday. Bij Green Friday draait de vraag om of je iets daadwerkelijk nodig hebt of dat je je vooral laat verleiden door de hoge kortingen. Heb je inderdaad iets nieuws nodig? Kies dan voor het duurzaamste alternatief.  Bij deze tegenbeweging sluit ik mij graag aan!

de Groene Avonturier Webshop

Daarom lanceer ik vandaag op #GreenFriday de webshop van de Groene Avonturier! Duurzaamheid staat bij mij voorop en alle producten worden geselecteerd op liefde voor mens, dier en natuur. Momenteel vindt je hier onderhoudsmaterialen van Nikwax en een tof boek van MiniExpedities.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.