Rank a Brand - Duurzame outdoor merken

Ken je Rank a Brand al? Rank a Brand is een merken vergelijkingssite die is opgericht om consumenten te helpen verantwoorde keuzes te maken. De merken worden vergeleken op basis van drie categorieën; klimaatverandering, milieubeleid en arbeidsomstandigheden.

Eerder dit jaar publiceerde Rank a Brand de vernieuwde ranking voor de categorie ‘Sport & outdoor kleding’.

Houd er wel rekening mee dat deze ranking gebaseerd is op publiekelijk beschikbare informatie. Het is dus vooral een ranking van hoe transparant merken zijn en hoe goed ze communiceren over hun duurzaamheidsbeleid. Het is natuurlijk wel zo dat er vaak een verband is tussen hoe concreet een bedrijf communiceert en hoe duurzaam het daadwerkelijk is.

Omdat Rank a Brand draait op vrijwilligers zijn helaas lang niet alle outdoor bedrijven meegenomen in de vergelijking. Het volledige bericht met een toelichting van Rank a Brand zelf lees je hier


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Evelyn
een jaar geleden

Super blij hiermee. Ik vind het toch lastig goede outdoormerken te vinden. Meestal koop ik tweedehands en ik probeer zo lang mogelijk met mijn kleding te doen. Zo heb ik al jaaaaren een outdoor jasje en nu net pas een nieuwe kwalitatieve. Toffe site heb je!

de Groene Avonturier
een jaar geleden

Bedankt voor je reactie, heel leuk om te lezen! Hopelijk heb je van je nieuwe jas ook weer jaaaaren plezier!