Duurzame Hardshell - Fjällräven Keb Eco-Shell Review

Na 8 jaar trouwe dienst bleek mijn vorige regenjas zijn beste tijd te hebben gehad. Hoogtijd voor een nieuwe duurzame regenjas. Ik was opzoek naar een duurzame hardshell die PFC-vrij is, verantwoord geproduceerd, en waar ik weer jaren mee vooruit kan. Zo kwam ik uit bij de Fjällräven Keb Eco-Shell.

Specificaties van de Fjällräven Keb Eco-Shell

De Keb Eco-Shell heeft een waterkolom van 30.000 mm en doet daarmee niet onder voor andere hardshells. Het verschil is wel dat Fjällräven een PFC-vrije impregnatie gebruikt. Daarnaast is de Keb Eco-Shell gemaakt van gerecycled polyester. Fjällräven is tevens lid van de Fair Labor Association die toeziet op een verantwoorde productie.

 

De Fjällräven Keb Eco-Shell  is met € 499,95 wel een behoorlijke investering, maar in prijs vergelijkbaar met andere 3-laags hardshells. Daar moet ik wel eerlijk bij bekennen dat ik deze jas in een aanbieding gekocht heb. Qua budget had ik me geen jas van 500 euro kunnen veroorloven.

 

Eerste indruk

Wat direct opvalt zodra de jas uit de verpakking komt is dat de jas kwalitatief goed en stevig aanvoelt. Het eerste wat ik dacht was ‘hier kan ik de komende jaren mee vooruit’. Laten we hopen dat dit ook echt zo is! De Eco-Shell stof voelt fijn aan en alle details zijn netjes afgewerkt. Fjällräven lijkt bij deze hardshell aan alles te hebben gedacht, van het extra knoopje onderaan de rits tot de kleine mesh vakjes in de grote zakken. Al met al is het op het eerste gezicht een erg mooie jas.

 

Passen en meten

Mijn maat varieert nogal eens tussen L en XL. Uiteindelijk heb ik gekozen voor maat L. Omdat deze jas wat groot lijkt te vallen laat dit genoeg ruimte voor laagjes daaronder. Wat me vooral bevalt aan de Keb Eco-Shell is dat de achterkant wat langer is. Aangezien ik zelf 194cm ben is het prettig om niet bij iedere beweging met een crop top te eindigen.

Onderhoud van de Keb Eco-Shell

Omdat de waterafstotende buitenlaag van deze jas PFC-vrij is moet deze wel wat vaker onderhouden. Persoonlijk heb ik dit beetje extra werk er graag voor over om deze chemicaliën te mijden. Impregneren kun je doen met een spray van Fjällräven zelf of met een andere PFC-vrije onderhoudsproducten zoals bijvoorbeeld van Nikwax. Hier lees je meer over het onderhoud van je Eco-Shell.

 

De praktijk test: met de Keb Eco-Shell naar buiten

Nadat ik de jas heb gekocht heeft het praktisch de hele week geregend. Als één van de weinige ben ik afgelopen tijd dus extra vaak naar buiten geweest in dit herfstachtige weer. Tot nu toe ben ik bijzonder tevreden! Met veel plezier heb ik de regendruppels van de jas zien afparelen. Toegegeven; dat doet natuurlijk iedere goed geïmpregneerde regenjas.

 

De echte test moet nog komen; met volle bepakking een trektocht maken in regenachtig weer.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.