Duurzame Wintersportkleding

Het wintersport seizoen komt er weer aan! Voor iedereen die opzoek is naar nieuwe ski of snowboard kleding heb ik hieronder de duurzaamheid van een aantal verschillende wintersport merken op een rijtje gezet.

Overzicht duurzaamheid wintersport merken

Het overzicht is gebaseerd op informatie van de bedrijven zelf, ik heb hierbij gelet op de volgende punten: Arbeidsomstandigheden, Dierenwelzijn, en gebruik van PFCs.

 

Om het overzichtelijk te houden is er gekozen voor een simpel 'JA' en 'NEE' systeem. Er staat een 'JA' wanneer een merk aangesloten is bij een onafhankelijke organisatie die de arbeidsomstandigheden controleert,  als 100% van de dierlijke producten gecertificeerd en traceerbaar is, en als alle producten PFC-vrij zijn. Er staat een ‘NEE ‘ wanneer er niks vermeld wordt, er onduidelijkheid over is, of wanneer bijvoorbeeld niet alle dierlijke materialen gecertificeerd zijn.

Merk Arbeidsomstandigheden Dierenwelzijn PFC-vrij
8848 Altitude NEE JA JA
Brunotti NEE JA NEE
Burton JA JA NEE
Dare 2B JA NEE NEE
Eider NEE NEE NEE
Falcon NEE NEE NEE
Kjus JA NEE NEE
Ortovox JA NEE JA
Peak Performance NEE JA NEE
Picture JA JA JA
Protest NEE JA NEE
Pyua JA JA JA
Quiksilver NEE NEE NEE
Tenson NEE NEE NEE

Alle genoemde bedrijven zijn op de hoogste gesteld en hebben de vrijheid om te reageren. Mocht er iets niet blijken te kloppen dan zal ik dit uiteraard updaten.

Duurzaamste wintersportkleding

Picture en Pyua stijgen op het gebied van duurzaamheid duidelijk boven de rest uit. Burton verdient ook extra credits aangezien zij sinds kort een Certified B Corporation zijn en een heel duidelijke webpage hebben waarop zij hun doelen en huidige staat communiceren.

Burton, Dare 2B, Eider, Peak Performance en Tenson zijn niet volledig PFC-vrij, wel zijn deze merken met het onderwerp bezig en is een gedeelte van de collectie reeds PFC-vrij.

 

Huur je ski kleding!

Wintersport kleding is bij uitstek seizoensgebonden en zal naast de paar dagen op de piste het merendeel van het jaar in de kast liggen. Wellicht is het daarom ook mogelijk om van anderen spullen te lenen. Gaat de hele vriendengroep tegelijk op wintersport en kan je van niemand iets lenen? Overweeg dan eens om je volledige outfit te huren. Dat is leuker voor het milieu en voor je portemonnee! Kijk bijvoorbeeld eens wat er aangeboden wordt op Peerby. Ga je naar de Franse Alpen? Kijk dan eens op Ski-Chic.com

 

Duurzame wintersport tips

Wil je meer weten over de impact van wintersport en hoe jij je vakantie kan verduurzamen? Kijk dan eens op eco-reizen.nl. Een super toffe site met als missie om duurzaam reizen toegankelijker te maken door het delen van informatie, tips en reisverhalen.
Lees: 'Op wintersport? Zo doe je het duurzaam!' en 'De sporen van je wintersport'

 

Onderhoud van wintersportkleding

Heb je al eigen wintersportkleding? Vergeet deze dan niet op de juiste manier te onderhouden. Ook jassen moeten gewassen worden om te voorkomen dat zweet en vuil de technische eigenschappen van je kleding aantasten. Om het ademend vermogen en de waterafstotende eigenschappen te herstellen kun je het beste een technisch wasmiddel gebruiken. Zoals bijvoorbeeld Nikwax Tech Wash. Voor het impregneren kun je Nikwax TX.Direct gebruiken (verkrijgbaar als wasmiddel of spray). Is je wintersportkleding toe aan een volledige onderhoudsbeurt? Gebruik dan de voordelige Nikwax Twinpack voor het wassen en impregneren. Omdat we het belangrijk vinden dat je zolang mogelijk plezier hebt van je kleding bieden we een volledig assortiment van onderhoudsmaterialen aan in onze webshop.

 

Bovenstaand overzicht is vooral bedoeld om een idee te geven van hoe verschillende merken met duurzaamheid omgaan en wat ze hierover communiceren. Staat jouw favoriete merk er niet bij? Laat het me weten in de comments!

(je email adres is niet zichtbaar voor anderen en wordt alleen gebruikt om in geval van vragen contact met je op te nemen)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.