Mini Expedities - 5 tips voor je eigen Mini Expeditie

Om avontuurlijke tochten te maken en je een ontdekkingsreiziger te voelen, hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Ook dicht bij huis is er genoeg te ontdekken.

Claar Talsma en Joanne Wissink gingen met hun zoon op ontdekkingsreis door Nederland. Ze gingen op zoek naar jungle, wild water, onbewoonde eilanden en bergen. Onderweg sliepen ze daarbij bijna tachtig nachten in een tent.

In het boek Mini Expedities zijn alle tochten beschreven en geïllustreerd met kaartjes en foto’s. Je vindt er genoeg informatie voor je eigen expeditie.

Speciaal voor de Groene Avonturier 5 tips voor je eigen Mini Expeditie:

1. Je hoeft niet ver

Een avontuurlijke tocht hoeft niet lang te zijn. Je kunt ook een korte tocht maken en daarbij genoeg tijd maken om onderweg in bomen te klimmen, op onderzoek uit te gaan in doodlopende paadjes of uitgebreid te picknicken. Stiekem is het gewoon buiten spelen. Uitermate geschikt dus om samen met kinderen te doen.

2. Volg je eigen route

In plaats van een vaste route te volgen is het veel spannender om te dwalen en misschien wel te verdwalen. Bij elke kruising maak je de keuze voor het leukste paadje. Om te zorgen dat je nog enigszins de goede kant op gaat kun je een goede topografische kaart meenemen of je gebruikt je mobiel om je te helpen navigeren naar je einddoel.

3. Zoek een bijzondere overnachtingsplek

Bij een expeditie hoort een bijzondere overnachtingsplek en dan niet een drie-sterren hotel met alles er op en er aan. Maar een duizend-sterren slaapplek buiten in het bos! Knoop je hangmat aan een boom of zet je tentje in het hoge gras en maak je avondeten klaar boven een kampvuurtje.

4.    Neem niet te veel mee

Als je op expeditie gaat dan doe je dat op eigen kracht: op de fiets, in een kano, zwemmend of lopend. Tijdens je tocht moet je alles zelf meesjouwen. Wees dus kritisch bij het inpakken.

5.    Ga niet in de zomer

De beste tijd om op expeditie te gaan is buiten het seizoen. Juist als het nog koud is en het KNMI hagelbuien voorspelt, is het avontuur sneller gevonden. Op die momenten heb je de mooiste plekken vaak helemaal voor jezelf.

Mocht je geïnspireerd zijn om zelf op pad te gaan, maar heb je geen zin om alleen te gaan? Volgend jaar organiseren Claar en Joanne ook een paar avontuurlijke tochten waarbij je met hen mee kunt gaan op Mini Expeditie. Meer informatie hierover vind je op www.miniexpedities.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.