Core collectie

Hier geven we uitleg over de verschillende product categorieën en adviseren we je welke basis materialen jij nodig hebt om goed voorbereid naar buiten te gaan.


Wandelsokken

Goede wandelsokken zijn erg belangrijk. Je verkleint ermee de kans op blaren en hebt minder snel vermoeide voeten. De sokken die wij aanbieden zijn van Darn Tough en bestaan voor het merendeel uit merino wol. Merino wol is van zichzelf anti-bacterieel en neutraliseert geuren. Daardoor kun je deze sokken gerust meerdere dagen achter elkaar aan.

 

We bieden zowel de Hiker als de Light Hiker variant aan. De Light Hiker is een dunnere sok en is ideaal in de zomer of voor mensen die snel warme voeten hebben. De Hiker sok is wat dikker en heeft wat meer demping. Dit is prettig in koudere omstandigheden of wanneer je een wat stevigere schoen aan hebt.


Thermokleding

Eigenlijk hebben we het hier over een 'base layer', het eerste laagje wat je direct op de huid draagt. In Nederland beter bekend als thermokleding. Maar ze doen veel meer dan dat. Goede base layers helpen om het zweet van je lichaam op te nemen en naar buiten te 'transporteren'. Zo blijf jij droog en warm.

 

Zelf gebruiken we het liefst merino wol omdat het blijft isoleren zelfs als je shirt vochtig is en het minder snel gaat stinken. Iets wat zeker bij langere tochten of weekend trips erg fijn is!

De LITE producten van Woolpower zijn dunner en meer geschikt voor actievere omstandigheden of als het niet super koud is (bijvoorbeeld een wandeling in Nederland).  De 200 kies je als je langere tijd stil zit of echt de kou gaat opzoeken (bijvoorbeeld natuurfotografie of wintersport).


Vesten en truien

De laag die je draagt boven op je base layers wordt ook wel tussenlaag genoemd. Deze laag is bedoeld om je warmte vast te houden. Vaak is dit een vest van fleece materiaal, merino wol, of een dons jasje.

Hierin bieden we momenteel 2 opties: een vest van (grotendeels) merino wol of een ‘klassiek’ fleece vest van polyester. Welke voor jou het beste is wordt onder andere bepaald door wat jij belangrijk vindt (natuurlijke materialen of synthetisch), je budget (synthetisch is vaak goedkoper dan wol), en natuurlijk de eisen die jij aan een trui stelt.

De Cincinatti2 en Leona2 van Schöffel zijn allebei van wat lichter fleece materiaal. Ze houden je dus warm maar blijven ook goed ademen. Wil je een warmer vest of hecht jij meer waarde aan het gebruik van natuurlijke materialen? Kijk dan eens naar de Full Zip Jacket 400 van Woolpower

Fijn om te weten: de vesten zijn gemaakt van gerecycled polyester of van verantwoorde merino wol. 


Accessoires

Om ervoor te zorgen dat je goed warm blijft is het cruciaal om je hoofd warm te houden. Daarnaast is er niks zo irritant als een koude wind die continue langs je nek waait. En met de polswarmers ben je helemaal goed voorbereid op de winter!

 

Daarom bieden wij een multifunctionele sjaal en muts van Woolpower. Beide in de LITE variant. Deze zijn lekker dun en kunnen dus perfect tijdens activiteiten gedragen worden zonder dat ze direct als te warm worden ervaren.


Onderhoud

Het is belangrijk om je kleding en uitrusting af en toe de aandacht te geven die het verdient. Zo heb je er veel langer plezier van. 

Onderhoud kan al gauw een overweldigend lang verhaal worden, maar eigenlijk is het vrij simpel; hou je aan de wasvoorschriften, gebruik de juiste producten en neem er even de tijd voor. Dan is het lang niet zo ingewikkeld als het lijkt.

 

De Twinpack van Nikwax is voor waterdichte kleding, de Fabric&Leather Spray is voor schoenen van textiel en leer, de Waterproofing Wax is voor leren schoenen en met de Tent&Gear Spray behandel en bescherm je je tent.

 

Geen idee waar te beginnen? Kijk dan hier voor onderhoudstips