Nikwax

Nikwax is al ruim 40 jaar de expert op het gebied van reinigen, impregneren en verzorgen van outdoor uitrusting. Sinds het ontstaan van het bedrijf in 1977 staat milieu hoog in het vaandel bij Nikwax.

 

Hieronder leggen we je aan de hand van onze 3 duurzaamheidscriteria uit waarom wij Nikwax aanbieden.


Mens

Alle Nikwax producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in hun fabriek in Wadhurst, Engeland.

 

Dier

Niet van toepassing.

 

Milieu

Vooral op dit punt is Nikwax doorslaggevend. Nikwax heeft nooit PFCs gebruikt en zal dat ook nooit doen (lees hier meer over waarom dat belangrijk is). Alle producten van Nikwax zijn op waterbasis. Dit betekent dat er water gebruikt wordt om de impregnerende bestanddelen op het product aan te brengen. Het betekent ook dat er geen schadelijke chemische stoffen worden gebruikt. In tegenstelling tot andere onderhoudsmaterialen hoeft de waterdichte laag van Nikwax niet met warmte te worden geactiveerd. Je materialen hoeven dus niet in de droger om de waterdichte laag te activeren, dit scheelt weer energie.

Nikwax wekt zoveel zelf de benodigde energie op met zonnepalen daarnaast vangen ze zelfs regenwater op om in de productie te gebruiken. Ook heeft Nikwax met terugwerkende kracht haar totale CO2-uitstoot gecompenseerd in samenwerking met het World Land Trust en de European Outdoor Conservation Association.

Ondanks dat ze al zo lang toonaangevend zijn op het gebied van milieuvriendelijke onderhoudsmaterialen zitten ze niet stil. Zo hebben ze zichzelf ten doel gesteld dat eind 2020 100% van hun flessen gemaakt wordt van gerecycled plastic. Update: dit doel is inmiddels bereikt!

Uiteraard heeft alle productie impact, ook die van Nikwax. Wel geloven zijn in transparantie vanuit de fabrikant over de impact hiervan. Om dit kracht bij te zetten geven zij openheid door het publiceren van hun milieu-indicatoren. Hier vindt je grafieken en uitleg over CO2 uitstoot, energie verbruik, water verbruik en afvalstromen.


Met goed onderhoud heb je veel langer plezier van je outdoor materiaal. Benieuwd hoe je je materialen het beste kunt onderhouden en welke producten je daarvoor nodig hebt? Bekijk dan hier onze pagina vol onderhoudstips.

Is jouw materiaal ook toe aan wat aandacht en verzorging? Haal dan hier je onderhoudsmateriaal.