Schöffel

Schöffel is een Duits outdoor merk dat is opgericht in 1804 (!). Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de zevende generatie van de familie Schöffel. Ondanks dat het bedrijf al ruim 200 jaar bestaat is het vandaag de dag nog steeds relevant, en dat laten ze onder andere zien in hun duurzaamheidsbeleid.

 

Hieronder leggen we je aan de hand van onze 3 duurzaamheidscriteria uit waarom wij Schöffel aanbieden.


Mens

Schöffel is sinds 2011 een betrokken lid van de Fair Wear Foundation en heeft sindsdien consequent het doel nagestreefd om eerlijke productievoorwaarden voor haar partners te garanderen. Vietnam, het belangrijkste productieland, heeft bijvoorbeeld het hele jaar door twee medewerkers ter plaatse om te helpen bij het naleven van de richtlijnen. Bij de Fair Wear Foundation heeft Schöffel de hoogst mogelijke status. Benieuwd wat de Fair Wear Foundation doet? De Labels - Deel 1: Fair Wear Foundation.

 

Dier

Alle dons en veren die gebruikt worden door Schöffel zijn gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard. Daarnaast is de gebruikte wol mulesing-vrij.

 

Milieu

Naast de betrokkenheid bij de Fair Wear Foundation is Schöffel ook een bluesign®-systeempartner, lid van het Partnership for Sustainable Textiles en van de European Outdoor Conservation Association (EOCA). Ook zijn de collecties van Schöffel sinds de zomer van 2020 volledig PFC-vrij. Verder bevatten de collecties van Schöffel duurzame materialen zoals Lyocell, een houtvezel verkregen uit duurzame bosbouw (zoals Tencel), en S.Café®, een vezelcomposiet waaraan gerecycled koffiedik wordt toegevoegd om geurtjes te neutraliseren. Ook wordt er in sommige producten gebruik gemaakt van gerecycled polyester.

Om ervoor te zorgen dat jouw producten een zo lang mogelijk levensduur hebben heeft Schöffel een eigen Service Factory. Hier kun je jouw gebruikte kledingstukken laten opfrissen, aanpassen of repareren om de bruikbaarheid van het kledingstuk voor de lange termijn te verlengen.


Kun jij ook nog een duurzaam en verantwoord (fleece) vest gebruiken? Kijk dan hier!