Woolpower

Woolpower is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in, je raad het al, WOL. Ze maken base- en mid layers voor alle outdoor avonturen. Van wandelen in Nederland tot winterse expedities in Scandinavië.

 

Hieronder leggen we je aan de hand van onze 3 duurzaamheidscriteria uit waarom wij Woolpower aanbieden.


Mens

Alle sokken worden nog steeds door Darn Tough in eigen beheer gemaakt in hun Amerikaanse fabriek in Vermont. “Nobody ever outsourced for quality” zijn de woorden van Ric Cabot, CEO van Darn Tough. De keuze om in hun eigen Amerikaanse fabriek te blijven produceren is een tegendraadse en duurdere keuze dan uitbesteden aan lagelonenlanden. Toch kiezen ze hiervoor omdat het een sok oplevert die op alle vlakken kwalitatief beter is.

 

Dier

Woolpower werkt nauw samen met de boeren waar zij de wol vandaan halen. De wol wordt rechtstreeks bij de boeren gekocht en gaat dus niet via tussenpersonen. Op deze manier weten ze zeker waar hun wol vandaan komt. De wol die Woolpower gebruikt komt uit Zuid-Amerika (Argentinië/Uruguay). Ondanks dat 90% van de wereldwijde wol gebruikt in hoogwaardige wollen kleding uit Australië komt heeft Woolpower bewust gekozen voor Zuid-Amerika. Op deze manier kunnen zij garanderen dat al hun wol 100% mulesing-vrij is. Simpelweg omdat de vlieg die infecties veroorzaakt bij merinoschapen hier niet voorkomt.

 

Milieu

Alle producten van Woolpower zijn Oeko-tex 100 gecertificeerd en met 100% hernieuwbare energie geproduceerd. Daarnaast een aantal andere voordelen. Zo hoeft wol amper gewassen te worden (even luchten is vaak al genoeg). Dit scheelt je wasmachine weer behoorlijk wat energie. Daarnaast hebben we bewust gekozen voor Woolpower omdat zij een beperkte kleurselectie hebben die het hele jaar meegaan. Woolpower laat zich dus niet lijden door trendy kleurtjes en mode maar letten liever op functionaliteit.


Wil jij ook goed voorbereid de kou in met een goede set base layers? Bestel jouw thermokleding hier!