Wat wij doen

Wij geloven in een wereld waarin bedrijven niet focussen op winstmaximalisatie maar op positieve impact.

 

Hieronder lees je hoe wij dat zelf doen.

 

Heb jij ideeën of tips voor wat we nog meer kunnen doen? Of zie je kansen voor een samenwerking? Schroom dan niet om even een berichtje te sturen. Kennismaken is altijd leuk!


Wat we nu al doen

Selectie van duurzame merken

We doen ons onderzoek en maken bewust keuzes in wat we wel en niet aanbieden. Welke criteria we hierbij hanteren lees je op de Duurzaamheid pagina. Daarnaast leggen we op de Merken pagina per merk uit wat voor ons bepalend is geweest om dit merk aan te willen bieden.

 

Duurzaamheid is doorslaggevend

In alle keuzes die gemaakt moeten worden voor ons bedrijf willen we dat duurzaamheid doorslaggevend is. Dat betekent niet dat geld geen rol speelt, want als we het niet kunnen betalen of onder aan de streep verlies draaien op alles wat we doen dan houdt de Groene Avonturier het niet lang vol. Wel betekent dit dat wij geld alleen als middel zien. Is er een duurzamer alternatief, dat minder geld oplevert maar financieel wel haalbaar is? Dan gaan we ervoor!

Waar hard aan gewerkt wordt

RePack verpakkingen

Bij een webshop hoort natuurlijk verpakkingsmateriaal. Hoe meer we gaan verzenden hoe groter ook daar de impact van wordt. Daarom zijn we bewust onze opties aan het evalueren. Momenteel gebruiken wij nog verpakkingsmateriaal van CiroPack, gemaakt van 100% gerecycled karton. Momenteel onderzoeken wij ook de mogelijkheid om RePack verpakkingen aan te gaan bieden. RePack is een verpakking gemaakt van stevig gerecycled plastic die maar liefst 40 keer hergebruikt kan worden. UPDATE: vanaf januari 2021 gaan wij RePack als verpakkingsoptie aanbieden

 

Ondersteunen van lokale initiatieven

Als er één ding is waar we achter zijn gekomen is dat we niet alles zelf kunnen doen. En dat terwijl er zoveel moet gebeuren! Omdat we ons bedrijf willen gebruiken als middel om positieve impact te hebben gaan we opzoek naar kleine organisaties/ initiatieven in Nederland die onze overtuigingen delen en zich hier op andere manieren voor inzetten. Het doel is om deze op termijn structureel te gaan ondersteunen. Hoeveel we ons als start-up precies kunnen permitteren moet nog blijken.
Ben jij of ken jij initiatiefnemers die zich inzetten voor een duurzamer Nederland? Stuur even een berichtje naar: info@groeneavonturier.nl

 

Openheid over financiën

'Money corrupts people' wordt er wel eens gezegd. En hoe nobel onze doelen ook zijn, ook wij zijn hier vatbaar voor. Om dit te voorkomen vinden we het belangrijk om openheid van zaken te geven. Op deze manier weet jij precies hoe jouw aankopen gebruikt worden om impact te maken en is het voor ons een goede manier om scherp te blijven en vast te houden aan onze normen en waarden. Aan het eind van ieder kalender jaar geven we hiervan een update. 

Vanaf september 2020 is de Groene Avonturier fulltime van start gegaan, we hebben momenteel dus nog geen cijfers om te delen.

Toekomst dromen

De lijst van dingen die we zouden willen doen is oneindig. Omdat we niet helemaal weten hoe haalbaar al onze ideeën zijn gaan we hier nog even niet specifiek op in. Maar hardop dromen kan natuurlijk geen kwaad. Wie weet ben jij wel degene die ons gaat helpen om onze dromen te realiseren!

 

Experimenteren met nieuwe bedrijfsmodellen

Momenteel is de Groene Avonturier gebaseerd op een bekend model; verkoop van producten. Maar misschien ziet de toekomst van outdoor avonturen en het gebruik van outdoor uitrusting er wel heel anders uit.

 

Gebruiksduur verlengen

We zouden je graag helpen zo lang mogelijk gebruik te maken van je outdoor kleding en materiaal. Dat doen we nu natuurlijk al met advies en de verkoop van onderhoudsproducten, maar wellicht komt daar in de toekomst wel een soort 'onderhoud als een service'-systeem bij.

 

After-use phase

Helaas is niks oneindig. Ook goed onderhouden materialen zijn een keer op. Maar wat doe je er dan mee? Wij geloven dat weggooien een achterhaald systeem is. Samen met onze leveranciers en andere partijen zouden we willen werken aan oplossingen om waarde te halen uit wat vroeger 'afval' werd genoemd.